TIA-dagbehandeling

Denkt u dat u een TIA heeft gehad, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw huisarts (of de huisartsenpost in de avond of het weekend). Deze kan u doorverwijzen naar Máxima Medisch Centrum waar wordt bekeken of er reden is tot opname, danwel of analyse op de TIA-dagbehandeling geindiceerd is. Het doel van de TIA-dagbehandeling is om met zekerheid vast te stellen of u een TIA heeft doorgemaakt en wat de eventuele oorzaken hiervan zijn geweest.
U krijgt dan binnen één dag enkele onderzoeken, en gelijk de uitslagen hiervan en wanneer noodzakelijk zal er die dag een gedegen behandelplan aan u worden voorgelegd.

 

Hoe ziet een dag op de TIA-dagbehandeling er uit:

  • U wordt om 08.30 of om 09.00 uur verwacht op de dagbehandeling op de afdeling neurologie (locatie Veldhoven, route nummer 237), en u wordt daar opgevangen door een verpleegkundige.
  • Er wordt een uitgebreid bloedonderzoek gedaan.
  • De bloeddruk wordt meerdere malen gemeten.
  • Er wordt een echo-onderzoek gedaan van de halsvaten (een duplex). Dit onderzoek geeft informatie over eventuele vernauwingen in de bloedvaten van de hals.
  • Er wordt een CT-scan van de hersenen gemaakt.
  • Er wordt een hartfilmpje (ECG) gemaakt voor informatie over b.v. een eventueel (oud) hartinfarct of nieuwe hartritmestoornissen.
  • In de middag zijn alle uitslagen binnen en kan de neuroloog of arts-assistent neurologie samen met u een behandelplan opstellen. U krijgt eventuele recepten en/of vervolgafspraken mee en mag dan weer naar huis.
  • Ongeveer 4 weken na deze TIA-dagbehandeling wordt u op onze TIA/CVA-nazorg poli teruggezien ter evaluatie van uw klachten, voor een laatste bloeddrukmeting en voor eventuele vragen.

 

Verantwoordelijk specialist
Drs. B.C.A.M van Ginneken, neuroloog
Drs. X.L. Stalpers, neuroloog

 

Patiëntenvoorlichting
Informatie via de Nederlandse Vereniging voor Neurologie

 

Informatiefolder uitgegeven door het MMC

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Neurologie
(040) 888 8410

 

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

 

Routebeschrijving